[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog Tipy pre zdravý spánok 10 tipov, ako si ušetriť viac času na spanie 2. diel

10 tipov, ako si ušetriť viac času na spanie 2. diel

Spánok je časovo náročný, a preto ak nestíhame všetky naše povinnosti, máme tendenciu sa oň oberať. To ale škodí nášmu zdraviu, ale aj našej produktivite. Ako sa teda vysporiadať s našimi povinnosťami rýchlejšie?

V prvom diely nášho článku ste sa už dozvedeli nejaké tipy, ako si usporiadať čas tak, aby ste boli produktívni a zároveň ušetrili nejaký čas na spanie. Spánok je totiž časovo náročný, a preto ak nestíhame všetky naše povinnosti, máme tendenciu sa oň oberať. To ale škodí nášmu zdraviu, ale aj našej produktivite. Ako sa teda vysporiadať s našimi povinnosťami rýchlejšie?

ako si ušetriť viac času na spanie

Sociálne siete držte nakrátko

Sociálne siete a najrôznejšie aplikácie sú často veľmi dobrými pomocníkmi, ale zároveň sú obrovskými požieračmi času. Koľko hodín denne strávite surfovaním na internete? Ak bude váš tip akokoľvek úprimný, váš skutočne strávený čas na sociálnych sieťach bude o niečo dlhší ako odhadujete. Skúste sa na tento fakt zamerať a netráviť bezvýznamne čas na sociálnych sieťach. Niektoré smartfóny dokonca už majú merač času, ktorý vám počíta čas strávený na internete a vy sami si viete zvoliť denný limit. Po jeho prekročení vás telefón upozorní, že máte svoj denný limit vyčerpaný a mali by ste sa venovať niečomu inému.

Zapisujte si poznámky

Nech už je to diár alebo akýkoľvek poznámkový blok, majte ho ustavične pri sebe a píšte si do neho všetko. Pre istotu si zapisujte naozaj každú maličkosť, ktorú máte splniť, vybaviť, odovzdať a pod. Ľahko sa totiž môže stať, že v pracovnom kolobehu zabudnete. Mať všetko zapísané a radšej si to po splnení škrtnúť, je rozhedne lepšie, ako vynechať niečo doôležité.

Nebojte sa požiadaťo pomoc

Nie je hanba požiadať o pomoc, či už svojej rodine alebo priateľom. Každý má toho občas viac a tak, keď viete, že vám s tými povinnosťami môže niekto pomôcť, nebojte sa  a o pomoc požiadajte. je však dôležité nezneužívať ochotudruhých a pomáhať si vzájomne. Buďte teda otvorení a ústretoví pokiaľ niekto požiada o pomoc vás. A môžu to byť maličkosti, ak práve nestíhate umyť riad alebo vyvenčiť psa, rozhliadnite sa okolo, či váš manžel alebo deti nemajú chlíľu času. aj taká malá pomoc vám môže ušetriť čas.

Urobte si celistvý denný rozvrh

Medzi rôznymi činnosťami si nenechávajte tzv. hluché miesta. Viete, že vám niečo bude trvať dve hodiny, potom budete mať tri hodiny pauzu a potom zase činnosť na dve hodiny, Nie je možné tieti činnosti splniť hneď po sebe a potom mať radšej čas na odpočinok? Alebo skúste toto hluché miesto, ktoré by ste nevyužili, zaplniť niečím, čo už dlho odkladáte. Ak budete mať svoj denný rozvrh celistvý a všetko zvládnete splniť bez zbytočných páuz, budete mať viac času na odpočinok a večer už budete mať voľný na príjemnú sprchu a zaľahnutie do vašej mäkkej postele.

Relax

Zvládate toho naozaj veľa a každú minútu máte vyplnenú na maximum. Ale potom príde únava spojená s neustálym vypätím vašich síl. Zastavte sa a každý deň si nájdite chvíľu na relax. Či už je to aktívny relax, ako npríklad nejaký šport alebo vychádzka do prírody, aolebo pasívny relax ako počúvanie hudby a sledovanie filmu, je nutné si takýto odpočinok dopriať. Vypnite, relaxujte a odpočívajte. Určite si, kedy by ste chceli chodiť spávať tak, aby to vyhovovalo vášmu dennému režimu a už hodinu predtým nerobte nič náročné a pripravujte sa na spánok. Môže to napríklad fungovať tak, že úderom deviatej všetko odložíte, hodíte starosti za hlavu a dáte si voňavý kúpeľ. Stane sa z toho vaše pravidlo a zároveň rituál, na ktorý sa budete tešiť.