[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.

Akú tvrdost matraca zvoliť?

Tvrdost patrí k najzákladnejším kritériám, ktorú musíte zvážiť pri výbere matraca. Neexistuje univerzálna poučka, podľa ktorej tuhosť vybrať – jeden siahne po tvrdom, iný po mäkkom variante. Ako sa od seba líšia jednotlivé tuhosti a podľa čoho sa orientovať pri rozhodovaní?

Matrac kupujete na niekoľko rokov, preto aj keď je za dobrú cenu, poriadne si to premyslite. Ale ako matrac vybrať? Popri tvrdosti (tuhosti) zvážte čo najviac faktorov – aké to sú, nájdete v našom sprievodcovi výberom. Nedá sa povedať,že mäkký matrac je lepší ako tuhý ma opačne. Každému vyhovuje niečo iné. V každom prípade sa musí prispôsobiť partiám konkrétneho tela, a predovšetkým podoprieť chrbticu tak, aby počas spánku zostala v prirodzenom zakrivení.

Akú tuhosť matraca zvoliť?

Z akých tvrdostí môžete vyberať a aké majú vlastnosti?

Pri tuhostiach matracov všeobecne platí

  1. Tuhšie matrace vyhovujú viac mužom, ženy siahajú po mäkších variantoch.
  2. Podobne je to aj u osôb s vyššou váhou – tí nech si vyberajú z tuhších matracov, ktoré  dokážu udržať chrbticu v prirodzenej pozícii. V opačnom prípade by sa mohol matrac príliš prebárať.
  3. Pre deti vyberajte zo stredne tuhých a tuhších matracov – do príliš mäkkého matraca sa detské telíčko zaborí, čo nemusí prospievať vývoju jeho kostí, kĺbov a chrbtice.

V PreSpánku rozlišujeme tvrdosti (tuhosti) matracov na stupnici od 1 do 5

  • 1 – veľmi mäkký,
  • 2 – mäkký,
  • 3 – stredne tuhý,
  • 4 – tvrdý,
  • 5 – veľmi tvrdý.

V našom sortimente sa stretnete aj s matracmi dvojakej tuhosti, teda z jednej strany tuhší a z druhej mäkší pocit. Ak budete mať pocit, že práve potrebujete tvrdší/mäkší pocit na spanie, jednoducho matrac otočíte. Odporúčame ich aj ako partnerské matrace s tým, že každý si ho otočí podľa toho, čo mu vyhovuje.

Škála tuhosti matraca


Veľmi mäkký matrac

Bude naozaj pohodlný, pretože sa doňho zaboríte ako do obláčiku. Naše veľmi mäkké matrace odolajú každodennej námahe a zároveň zaistia stabilnú oporu chrbtice. Častokrát sú vybavené poťahom s chladivým efektom, aby ste sa v noci príliš nepotili.

Pre koho se veľmi mäkký matrac hodí:

Taký matrac ocenia všetci, ktorí radi spia na boku, ale aj osoby s bolesťami kĺbov, ktorých by mohli tvrdšie matrace tlačiť. Príliš mäkký matrac však nie je úplne vhodný pre dôchodcov, mohli by mať problém so vstávaním.


Mäkký matrac

Má podobné vlastnosti ako veľmi mäkký matrac – ponúka veľmi komfortné spanie vďaka pružnému a mäkučkému povrchu. Všetky naše mäkké matrace však dobre podoprú vašu chrbticu, aby ste sa ráno nebudili rozlámaní. Nebojte sa váhových obmedzení. U nás si zaobstaráte mäkký matrac, ktorý bez problémov unesie až 150 kg ľudskej váhy.

Pre koho sa mäkký matrac hodí:

Ak radi spíte na boku, mäkký matrac si obľúbite – matrac ustúpi v oblasti ramien a bedier, nikde nebude nič tlačiť. Oceníte ho aj v prípade, že vás bolia kĺby a na tvrdom povrchu sa prevaľujete.


NÁŠ TIP:

Zónový matrac Bohemica Medical Graphite

Partnerský matrac z pružných pien Flexi® vyššej objemovej hmotnosti pre stabilitu, nosnosť a dlhú životnosť.
Skladom
od 199,00 €

Masážny matrac z pamäťovej peny Air Massage Memory 3.0

Ako už názov napovedá matrac Air Massage Memory je navrhnutý tak, aby pri ležaní masíroval vaše svaly.
Skladom
od 679,00 €


Stredne tuhá matrac

Najobľúbenejšia a najpredávanejšia tvrdost, vyhovuje najväčšiemu množstvu zákazníkov. Ak vyberáte nový matrac, začnite vždy pri stredne tuhom a prípadne na tvrdosti uberajte alebo pridávajte. Stredne tuhý matrac zaistí stabilnú oporu chrbtici, ale aj naozajstné pohodlie – ustúpi ramenám a bokom tak, aby ste sa mohli skvelo vyspať a nikde nič netlačilo.


Pre koho se stredne tuhý matrac hodí:

Tento typ matraca je univerzálny, padne spáčom na boku, chrbte aj na bruchu, ale aj v prípade, že sa radi prevaľujete.


NÁŠ TIP:

Zdravotný matrac Romantika Kašmír 24 + vankúš Lenoch ZADARMO

Vysoký robustný, ortopedický matrac vhodný pre alergikov.
Skladom
od 279,00 €

Partnerský matrac Duo Plus Visco

Matrac Duo Plus Visco je ideálnym riešením pre partnerov, kde každému vyhovuje iná tuhosť.
Skladom
od 384,00 €

Pružinový matrac s ortopedickou penou Green Comfort M

Moderné materiály poskytujú potrebnú podporu každej časti tela, správne distribuujú zaťaženie zón a ponoria vás do sveta pohodlia a relaxácie
Skladom
od 1 209,00 €


Tvrdý matrac

Favorit mužov. Garantuje skvelú oporu tela aj chrbtice, ale aj komfort pre všetkých spáčov, ktorí majú radi tuhší povrch. Pri vstávaní sa o matrac jednoduchšie opriete, pretože sa doňho nepreboríte. Väčšina tvrdých matracov navyše ponúka vyššiu nosnosť.


Pre koho se veľmi tvrdý matrac hodí:

Ak matrac vyberáte pre osobu s vyššou váhou, siahnite po tvrdom. Dobre padne aj tým, ktorí spia na chrbte alebo bruchu. Pri spaní na boku by mohol tlačiť v oblasti ramien a bokov.


NÁŠ TIP:

Matrac zo studenej peny Wanessa

Matrac Wanessa v sebe ukrýva monoblok studenej peny, ktorý je vhodný predovšetkým pre deti.
Skladom
od 124,00 €

Matrac s anatomický prešitím poťahu Bordato

Matrac Bordato s anatomickým prešitím poťahu do piatich zón skvele kopíruje vaše telo pri ležaní a prináša kvalitnú oporu pre každú časť tela.
Skladom
od 239,00 €

Matrac zo studenej peny Adam

Po doľahnutí na matrac Adam budete mať krásny mäkký pocit ako v bavlnke, avšak pocit pri ležaní už je pevný a matrac sa prispôsobí krivkám vášho tela.
Skladom
od 479,00 €


Veľmi tvrdý matrac

Veľmi tvrdé matrace zaistia skvelú oporu chrbtice, ale aj pri vstávaní z postele. Odporúčame ich ľuďom s vyššou váhou – niektoré dokonca unesú až 200 kg bez preležania. Ak taký matrac kupujete kvôli váhovému limitu, ale pre vás je príliš tvrdý, pozrite sa na vrchné matrace, pomocou ktorých povrch jednoducho zmäkčíte.


Pre koho se veľmi tvrdý matrac hodí:

Pre všetkých, ktorí potrebujú matrac s vyšším váhovým limitom, ale aj tým, ktorí sa najlepšie vyspia na tvrdom. Najviac bude vyhovovať, ak spíte na chrbte alebo na bruchu.


NÁŠ TIP:

Matrac s anatomickým zónovaním Memory Basic

Prešívaná látka poťahu u matraca Memory Basic tvorí päť ortopedických zón, ktoré rozkladajú tlak tela po celom matraci.
Skladom
od 519,00 €

Matrac kombinujúci pevnú oporu a komfort Sorellina

Matrac Sorellina ponúka dva rôzne pocity tuhosti, z jednej strany matraca je vrstva pamäťovej peny, ktorá sa najlepšie prispôsobí váhe tela a rozprestrie ju do celej plochy matraca.
Skladom
od 594,00 €
TIP: Máte pocit, že stále pri výbere matraca tápete? Zavolajte nám nebo napíšte, radi poradíme.

Ak sa matrac bojíte objednať cez e-shop, zastavte sa na jednej z 19 predajní a jednoducho si ho vyskúšajte.

Pre istotu si však dopredu na telefóne zákazníckeho servisu +421 948 062 906 overte, že sa na vami vybranej predajni matrac, po ktorom pozeráte nachádza. Zbytočne k nám ale nepôjdete nikdy – máme mnoho variantov matracov, preto vám vždy ponúkneme alternatívu.