[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog Zaujímavé články Ako originálne zútulniť spálňu vianočnou výzdobou?

Ako originálne zútulniť spálňu vianočnou výzdobou?

Blížia sa tie najkrajšie sviatky v roku a s nimi prichádza doba voľna a odpočinku. Tento čas možno stráviť rôznym spôsobom, ale neexistuje lepšie miesto, ako odpočívať vo vlastnej posteli, teda v spálni. Veď tu prevažne spíme a čerpáme sily do ďalších dní. Preto je dôležité, aby sme sa v tejto miestnosti cítili útulne a príjemne.

https://www.homespring.sk/vianocne-dekoracie-urob-si-sam-vianocne-darceky/Zásadné pravidlo:

Držte sa decentných prvkov Vianočné dekorácie vnesú ducha Vianoc aj do vašej spálne a ucítite ich už od prebudenia. A myslieť na tento krásny čas vždy, keď budete líhať k spánku, môže byť tiež veľmi príjemné a uspokojivé. Existuje však pravidlo, podľa ktorého by ste mali na výzdobu tejto izby pristupovať. Chce to cit a decentnosť, aby vo vašej spálni neboli zbytočné rušivé elementy. Postaviť si pred posteľ figurínu soba, Santa Clausa, snehuliaka či inú postavičku rozhodne nie je dobré riešenie. Sme si istí, že sa tejto dekorácie v noci skôr zľaknete. Voľte teda také doplnky, ktoré celkový dojem z útulného a relaxačného prostredia podporia.

Vytvorte si zimné prostredie z prírodných a bielych dekorácií

Biele vianočné a adventné dekorácie sú jemné, nežné, elegantné, neutrálne a bezpochyby zimné. Veľkou výhodou je ich ľahká kombinovateľnosť s inými odtieňmi. Či už chcete mať interiér čisto biely, alebo dávate prednosť tradičným vianočným farbám, ako je červená, zelená, zlatá, strieborná, práve s bielymi dekoráciami bude miestnosť pôsobiť pôvabne a decentne. Do každého interiéru sú vždy dobrou voľbou tiež prírodné a drevené dekorácie. Tými nemôžete nikdy nič pokaziť, ba naopak podporíte, že interiér s prírodnými doplnkami bude hrejivý a príjemný.

Náš TIP

Ak si chcete spálňu vyzdobiť vo vianočnom duchu, ale stále decentne, dajte vyniknúť drevu. Zaveste si do okna vyrezávané drevené vločky alebo vložte do vázy vetvičky a ozdobte ich vianočnými guľami a ďalšími dekoráciami. Zvlášť, ak máte posteľ z masívu alebo väčšinu nábytku z prírodného dreva, dekorácie sa tým stanú menej násilné.



Svietiace dekorácie

dodajú to správne kúzlo Hoci sa do spálne nehodí žiadne blikajúce vianočné osvetlenie, svetlo do spálne môžete predsa len vniesť pomocou decentných dekoratívnych svetielok. Poslúži miesto lampičky a privolajú úplne romantickú a čarovnú atmosféru. K dispozícií sú veľmi flexibilné osvetlenie na tužkové batérie, takže je ich možné bez obmedzenia umiestniť v podstate kdekoľvek.

 



Náš TIP

Dokonale pôsobí dekoratívne osvetlenie za posteľou. Stačí svetielka obmotať alebo pripevniť k čelu postele a nádych čarovnej atmosféry je dokonalý.

Izbové kvetiny vo vianočnom pre kľudný spánok

Hovorí sa, že kvety do spálne veľmi nepatria, ale práve tie vnesú do miestnosti kus života a prírody, tak prečo neurobiť výnimku. Navyše možno zvoliť aj druhy, ktoré uvoľňujú dostatok vzduchu a zlepšia vám celkovú kvalitu spánku. Stavte na Levanduľu, Aloe Vera, Jazmín, Brečtan či Hadí koreň. Vyhýbať sa nemusíte ani Vianočnej hviezde. Keď k nim zvolíte štýlový, moderný a vianočný kvetináč, či originálny obal, ihneď získate jednoduchú, avšak krásnu dekoráciu na okennú parapetu, komodu, poličku či nočný stolík. Krásnych a originálnych kvetináčov je nespočetné množstvo. Na Vianoce možno použiť výraznejšie farby, ako je červená či zlatá. Nič nepokazíte ani snehovo bielym kvetináčom, v ktorom izbová rastlina vynikne.

Zmeňte vašu spálňu v jedinečnú oázu pohody a odpočinku a vytvorte v nej tú pravú vianočnú náladu vďaka vhodným dekoráciám. Rozhodne je z čoho vyberať.