[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O posteliach 5 kritérií, podľa ktorých si najčastejšie vyberáme posteľ

5 kritérií, podľa ktorých si najčastejšie vyberáme posteľ

Poďme si predstaviť 5 kritérií, podľa ktorých si najčastejšie vyberáme svoju novú posteľ a nechajte sa inšpirovať pri výbere.

Vaša spálňa už potrebuje nový kabát, starý nábytok už doslúžil a je nutné vymeniť ho. A aj steny by už zniesli novú maľovku. Poznávate sa  v tejto situácií? Alebo naopak, zariaďujete si nové hniezdočko pre váš odpočinok a každodenné snívanie? Poďme si predstaviť 5 kritérií, podľa ktorých si  najčastejšie vyberáme svoju novú posteľ a nechajte sa inšpirovať pri výbere.

vyberáme posteľ

1. Cena

Úplne zásadnú rolu pri výbere akéhokoľvek sortimentu hrá cena. Prirodzene sa musíme riadiť svojimi možnosťami a rozpočtom, ktorý si stanovíme. Je prirodzené mať nejaké mantinely, mali by sme však byť realistickí. Ako pri väčšine sortimentu, aj pri posteliach platí, že kvalitnejšie a masívnejšie materiály sa odrazia na cene. Ale neľakajte sa. V našej ponuke postelí nájdete všetky cenové kategórie. Pri výbere na e-shope je tiež veľmi užitočné využívať filtre výberu, ktoré vám veľmi uľahčia prácu pri hľadaní tej pravej postele pre vás.

2. Veľkosť

Posteľ je jedného, či pre dvoch? Alebo potrebujete atypický rozmer? Posteľ v spálni zaberie pomerne veľký priestor a preto niet divu, že aj tento faktor ovplyvňuje náš výber. Ak ste študent a vyberáte posteľ do svojho dočasného príbytku, alebo je vašim cieľom posteľ pre dieťa, ktoré už vyrástlo z klasickej postieľky pre batoľatá, postačí vám praktické jednolôžko. Dospelým ľuďom s trvalým bývaním, ktoré sa nebude meniť každých pár mesiacov, odporúčame zabezpečiť si lôžko pre dvoch, aj keď ešte nemáte momentálne žiadneho partnera. To sa môže predsa rýchlo zmeniť a je to zbytočná investícia. V budúcnosti sa vám isto bude hodiť väčšia posteľ a zatiaľ sa na nej môžete aspoň poriadne roztiahnuť.

3. Farba a materiál 

Zladiť celý interiér spálne nie je jednoduchá úloha, avšak nie nemožná. Je nepreberné množstvo farieb, variantov a materiálov. Najprv by sme sa mali rozhodnúť medzi drevom a čalúnenou posteľou. Krásnu, vzdušnú spálňu vytvoríte napríklad vďaka dubovému alebo bukovému drevu v rôznych farebných možnostiach. Aj čalúnené postele sa stále tešia veľkej obľube vďaka ich širokej škále farieb, materiálov a variantov.

4. Kvalita

Posteľ si väčšinou vyberáme na niekoľko rokov. Preto by sme mali vybrať naozaj kvalitnú posteľ, s pevným konštrukčným kovaním a z kvalitného materiálu. Nezabúdajme ani na povrchovú úpravu dreva. V prípade masívnych postelí je výbornou voľbou povrchová úprava postele zmesou oleja a vosku, kedy olej preniká do hĺbky 1 – 2 mm do dreva. Vosk zostávajúci na povrchu potom vytvára hodvábny lesk. Táto úprava uľahčuje aj údržbu postele, ku ktorej vám bude stačiť už iba suchá alebo navlhčená handrička.

 

5. Praktickosť

Posteľ vyberáme tiež tak, aby bola nielen krásna a dizajnová, ale aj praktická. Ak potrebujeme priestor naviac, je možnosť dať si do postele úložný priestor. Môže mať podobu vysúvacích boxov, ale skvelý variant je aj pevný úložný priestor vo vnútri postele a dostaneme s k nemu zdvihnutím roštu a matraca. Nezabudnime ani na postele typu boxspring, kedy získavame tzv. balíček všetko v jednom – posteľ, rám, rošty a tiež matrac.

Všetky tieto kritériá vám môžeme splniť v našej ponuke postelí PreSpánok. Stačí si iba vybrať alebo sa zastaviť na najbližšej predajni.