[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog Zaujímavé články Boj s alergiami vo vašej posteli - 2. diel

Boj s alergiami vo vašej posteli - 2. diel

Alergie znepríjemňujú život každému druhému človeku u nás. Ak patríte k tým, ktorí si po náročnom dni ľahnú do postele a na miesto vytúženého odpočinku ich čaká maratón smrkania a kýchania, máme tu pre vás niekoľko tipov.

Alergie znepríjemňujú život každému druhému človeku u nás. Ak patríte k tým, ktorí si po náročnom dni ľahnú do postele a na miesto vytúženého odpočinku ich čaká maratón smrkania a kýchania, máme tu pre vás niekoľko tipov.

Alergie-2 Zdroj: pixabay.com

Obávané roztoče

Alergiou na roztoče trpí značná časť populácie, dokonca každý piaty človek u nás trpí alergiou na roztoče alebo prach, v ktorom sú obsiahnuté. Tie sa objavujú všade okolo nás a je teda nutné si uvedomiť, že roztoče sú všade a úplne sa ich nezbavíme nikdy. Môžeme však eliminovať kontakt s nimi.

Chránič matraca ako riešenie

Na trhu môžeme nájsť značné množstvo chráničov na vankúše, periny, ale predovšetkým aj na matrace. Avšak pri výbere týchto ochranných produktov venujte veľkú pozornosť ich výkonu. Chránič by totiž nemal byť úplne nepriepustný. Počas noci sa totiž v matraci prirodzene zhromažďuje vlhkosť, a ak by nemala možnosť vypariť sa, z vášho matraca by sa mohol rýchlo stať raj pre plesne.

Nebojte sa tiež zainvestovať niečo málo navyše. Ide o vaše zdravie a dlhodobú investíciu. Chránič na matrace tiež značne predĺži životnosť vášho matraca, takže prináša do vašej postele samé výhody. Ďalším prínosným pomocníkom do vašej spálne sú tzv. Vyvarovacie lôžkoviny. Tie sa dajú prať až na 95 ° C, čo zaručene zahubí všetkých škodcov a sú teda veľmi vhodné pre alergikov. Naši odborníci na predajniach vám určite radi poradia a spoločne s nimi môžete nájsť to pravé pre váš matrac a lôžkoviny.

Najjednoduchší opatrenia

Čo robiť kým si chránič nekúpim? Najjednoduchším riešením je čerstvý vzduch. Každé ráno a večer otvorte okno aspoň na 15 minút a nechajte do vašej spálne prúdiť vzduch. Vlhkosť z matraca sa odparí a aj vám sa bude vo vašej spálni lepšie spať. Tiež vankúše a periny často vetrajte. Nezabudnite, že s nimi ste v najbližšom kontakte po celú noc. A v neposlednom rade svoje lôžkoviny často perte a pravidelne vymieňajte. Zamedzíte tak dlhodobému kontaktu s roztočmi, ktoré pri praní vyhladíme.

Riešenia alergie nie sú len o eliminácii roztočov. Prečítajte si tiež náš prvý článok, kde sa dozviete príznaky alergie a ďalšie tipy pre jej riešenie, Boj s alergiami vo vašej posteli.