[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.

Štyri tipy ako na dokonalú spálňu

Spálňa patrí k najobľúbenejším miestam v našej domácnosti. Spadá totiž do kľudovej zóny, preživame tu príjemné chvíle oddychu a relaxácie aj vášnivé okamihy s partnerom. Predtým sme mali tendenciu zariaďovania tejto izby obývať, často tak slúži ako skladisko najrôznejších vecí, žehliareň či pracovňa. Tie doby sú našťastie preč.

Spálňa patrí k najobľúbenejším miestam v našej domácnosti. Spadá totiž do kľudovej zóny, preživame tu príjemné chvíle oddychu a relaxácie aj vášnivé okamihy s partnerom. Predtým sme mali tendenciu zariaďovania tejto izby obývať, často tak slúži ako odkladisko a skladisko najrôznejších vecí, žehliareň či pracovňa. Tie doby sú našťastie preč.

Uvedomili sme si totiž, že na kvalite nášho spánku sa podieľa nielen to, na čom spíme – teda pohodlná posteľ s kvalitným matracom, ale i prostredie, ktoré nás obklopuje. Pripravte si tu preto tú správnu intímnu a útulnú atmosféru pomocou bytových doplnkov. Poradíme vám, ako na to.

Dokonalá spálňa

Nebojte sa farieb

Aj správne zvolená farba vám môže pomôcť s lepším zaspávaním. Neutrálne a prírodnéodtiene ako je hnedá, krémová, bordó či olivovo-zelená totiž navodujú pocit bezpečia. Ak máte ráno naopak problém dostať sa z postele, potom si izbu vymaľujte pastelovými farbami, ideálne je žltá nebo oranžová.

Navoďte si pohodu

Obklopte sa vecami, ktoré máte radi, a páčia sa vám. Vystavte si tiž fotorámčeky s obľúbenými fotkami rodiny či momentky z dovoleniek alebo obrázky, ktoré vám padli do oka. Vyberajte také, ktoré navodzujú pokoj, dôveru, bezpečie a pocity radosti a šťastia, ideálne sú napríklad motívy prírody.

Stavte na textil

Interiér spálne pomôže vylepšiť a zahriať aj rôznevankúše, povlaky, prikrívky a deky. Ich výhodou je, že s nimi môžete doslova čarovať, ľahko ich totiž vymeníte za iné a celý priestor tak behom chvíle získa úplne novú tvár. Nebojte sa farebných obrazcov, prúžkov ani zaujímavých potlačí.Ak chcete priestoru dodať na honosnosti, potom na seba prikrívky a deky vrstvite. Týmto spôsobom premeníte aj obyčajnú posteľ v jednu veľkú dekoráciu.

Zapojte všetky vaše zmysly

Spálňa je miestom, ktoré musí voňať. Váš čuch by ste preto nemali ochudobniť. Právevhodná vôňa vás príjemne naladí naa spánok alebo vo vás naopak prebudí vášeň. Vyskúšať môžete vonné sviečky, tyčinky či vosky do aromalámp. Vyberajte vždy jemné vôňe, ktoré budú príjemné a nerozbolí vás z nich hlava.