[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.

Pustite jar do svojej spálne

Jar je nielen čas, keď všetko naokolo kvitne a príroda sa prebúdza zo zimného spánku, ale aj dobou veľkého upratovania. Tomu by nemala ujsť žiadna spálňa. Venujte jej dostatočnú starostlivosť a vytvorte čisté miesto pre vás kľudnejší spánok.

V spálni často máme tendenciu upratovanie odkladať a nevenujeme mu takú pozornosť, akú by si zaslúžilo. Upratanie spálne je pritom veľmi dôležité a do značnej miery ovplyvňuje kvalitu nášho spánku, pretože spať v zaprášenom a špinavom prostredí nie je pre naše zdravie ani trochu prospešné. Odporúčame preto kompletnú jarnú očistu aj pre naše spálne.

Venujte spálni dostatočnú pozornosť

Začnite uprataním celej miestnosti a dôkladne očistite všetky povrchy od prachu. Spálňa by mala predstavovať priestor pre odpočinok, kľud a relaxáciu. Zbavte sa všetkých prebytočných vecí, ktoré zaberajú priestor alebo sa na rôznych miestach iba tak povaľujú. Pretrieďte takisto svoj šatník a ak nájdete kúsky, ktoré už dlho nenosíte, dajte oblečeniu druhú šancu, nech sa dostane k niekomu, komu ešte môže poslúžiť. Na to využite napríklad kontajnery na textil, z ktorých tento obsah poputuje k rôznym neziskovým organizáciám a domovom. V spálni by ste nemali mať vystavené žiadne prebytočné veci a radšej by ste sa mali snažiť vytvoriť priestor pre oboch partnerov. Preto sa príliš neodporúča, aby ste tu mali fotografie svojich detí, ale ak už fotky, tak so spoločnými zážitkami partnerov.


 

Ako na upratanie postele?

Posteli pri upratovaní venujte dôkladnú pozornosť, ktorá sa rozhodne oplatí. Ide o miesto, kde sa môžu vyskytovať roztoče, baktérie a nepretržite sa tu zhromažďujú padajúce vlasy a uvoľňujúce sa šupinky kože. Aby ste nedali roztočom šancu, predchádzajte ich výskytu pravidelným praním lôžkovín v priebehu celého roku. Jarné upratovanie teda zahájte praním prestieradielobliečokprikrývok a poťahov vankúšov. Vždy sa podľa symbolov na etikete uistite, že ide o výrobok, ktorý je možné prať a overte si aj teplotu prania. Ak máte na matraci umiestnený náš chránič, vyperte samozrejme aj ten, konkrétne až na 90 °C. Chránič po vypratí opatrne vyberte z práčky a zbavte sa všetkej nadbytočnej vody, ktorá tu zostane. Následne sa postarajte aj o matrace, ktoré odporúčame vyvetrať a vysať a v prípade, že máte matrac so snímateľným poťahom, tak vyprať aj samotný poťah. Na záver oblečte periny do jarných farieb a vzorov, ktoré budú predstavovať krásnu bodku za vašim úsilím k nádhernej jarnej spálni.