[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog Tipy pre zdravý spánok Čistá spálňa znamená výdatnejší spánok

Čistá spálňa znamená výdatnejší spánok

Výdatnosť nočného odpočinku nezávisí len na posteli a správne zvolenom matracu, uloženom na kvalitnom rošte. Podceniť by sme nemali ani prostredie, v ktorom spíme, od osvetlenia cez vôňu až po čistotu samotnej spálne...

Bez kvalitného spánku len ťažko môžeme viesť spokojný život. Kvalita spánku ovplyvňuje naše zdravie, vzťahy i náladu. Leví podiel na tom, či sa dobre vyspíme, nemá len správne zvolený matrac, uložený na kvalitnom rošte a prikrývka s vankúšom, ktorý by mal zabezpečiť správnu oporu krčnej chrbtice. Podceniť by sme ale nemali ani prostredie, v ktorom spíme, od osvetlenia cez vôňu až po čistotu samotnej spálne.

spalna postel nohy

Spálňa je miestom odpočinku a tak by mala byť udržovaná v čistote, aby nám pobyt v nej mohol dopriať potrebnú mieru relaxácie. V miestnosti plnej prachu a nečistôt sa nám bude zle dýchať, čo sa samozrejme odrazí na kvalite spánku. Pravidelné upratovanie spálňa sú neoddeliteľnou súčasťou komplexného upratovania domácností. Pomocou kvalitných upratovacích prostriedkov a pomocníkov to bude ľahké. V prvom rade pamätajme na to, že posteľná bielizeň býva častým miestom výskytu roztočov, a preto je dôležitá jeho pravidelná výmena. V čistote vám ho pomôžu udržiavať kvalitné pracie prostriedky, aviváže, pracie kapsule či gély.

Starostlivosť o podlahu v spálni

Ak máte v spálni koberec, každý týždeň ho poriadne vysávajte. Skvelú investíciou môže byť výkonný profesionálny vysávač ideálne vybavený HEPA filtrom, ktorý vie zachytiť aj tie najmenšie čiastočky, vrátane roztočov, vírusov či prachu a prispieva tak k zdravšiemu prostrediu a spánku najmä pre alergikov.

Ak je vaša spálňa vybavená linoleom, plávajúcimi či drevenými podlahami, potom používajte na ošetrenie kvalitné a účinné upratovacie prostriedky na podlahu, vďaka ktorým udržíte hladké povrchy v perfektnej čistote. Na tieto typy podláh si môžete zaobstarať praktické upratovacie vozíky a podlahové mopy, ktoré sa dostanú aj do ťažko prístupných miest, napríklad pod posteľ. Oceníte ich pri upratovaní celej domácnosti a Váš upratovanie bude veľmi jednoduchý.

Všetok prach a nečistoty odstránia prachovky, handry, utierky z rôznych materiálov.

Vôňa v spálni

Náš spánok ovplyvňujú aj vône, ktoré nám dokonca môžu pomôcť privodiť krásne sny. Prevoňajte si preto miestnosť pomocou elektrických alebo aromatických osviežovačov vzduchu Sense, ktoré vďaka jedinečnému arómu vytvára domácky príjemnú a prevoňanú atmosféru. V čistej a sviežej miestnosti sa vám bude lepšie zaspávať, váš oddych bude výdatnejší a prebúdzanie príjemnejšie.