[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O lôžkovinách Trápi vás prehrievanie v lôžku behom letných mesiacov? Stop prebdeným nociam.

Trápi vás prehrievanie v lôžku behom letných mesiacov? Stop prebdeným nociam.

Mnoho ľudí sa so zvyšujúcimi teplotami začne počas spánku budiť, odkopáva perinu a následne sa zase prikrýva, pretože im začne byť chladno. Ako vyriešiť zmeny teplôt raz a navždy?

Teplomer nám tento rok hlási vysoké teploty už od jari, ale pravé leto ešte len začína. S tým pre mnohých z vás tiež iste začína nepríjemné potenie a prehrievaniu počas noci. Mnoho ľudí sa so zvyšujúcimi teplotami začne počas spánku budiť, odkopáva perinu a následne sa zase prikrýva, pretože im začne byť chladno. Neustály boj s teplotou v spálni potom rieši napríklad otvorenie okna. To však nevyhovuje každému. Je mnoho ľudí, ktorí s otvoreným oknom počas noci hneď varuje angína, že ho majú zase rýchlo zavrieť. A to si počas leta neželá zažiť nikto z nás.

spanie v lete

Aké sa teda ponúka riešenie pre spanie v lete?

Nie každý vie, že aj v lôžkovinách, ktoré denne používame, môžeme rozlišovať hneď niekoľko druhov hrejivosti. V našom sortimente nájdete lôžkoviny s vysokou hrejivosťou vhodné pre zimné mesiace, stredne hrejivé lôžkoviny a tiež letné lôžkoviny. Tie sú vhodné práve pre teplé letné noci.

Aký je v nich rozdiel?

Letné lôžkoviny sú ľahké a priedušné prikrývky prispôsobené pre letné obdobie. Vynikajú predovšetkým skvelou absorpciou a odvodom vlhkosti. Tým zaistí, že vás z hlbokého spánku nebude budiť pot a nepríjemné vlhko v lôžku. Naviac je tiež logicky zaistený svieži a čistejší spánok v hygienickejšom prostredí. Ďalšie nesmiernou výhodou týchto prikrývok je vysoká priedušnosť a termoregulácia, ktorú zabezpečujú. Tým sa vyrieši neustále odkopávanie a spätné prikrývanie tela. Lôžkoviny totiž vyrovnávajú teplotu v lôžku tak, aby vám počas noci nebola ani zima, ani príliš veľké teplo.

U letných lôžkovín si ďalej môžete vyberať z ďalších pridaných hodnôt, ktoré ponúkajú. Niektoré lôžkoviny sú vyrobené tak, aby zabezpečovali maximálnu hygienu vo vašom lôžku, iné disponujú chladivým efektom a vysokou priedušnosťou a u iných si môžete vychutnať hebké pohladenie saténu.

Navštívte niektorú z našich predajní PreSpánok a vyskúšajte sami, čo vám najviac vyhovuje. Naši spánkový experti vám pomôžu vyriešiť aj ďalšie problémy, ktoré vám bránia k dosiahnutiu pokojného a zdravého spánku.