[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O spánku Ku kludnému spánku pomôže i správne uprataná spálňa

Ku kludnému spánku pomôže i správne uprataná spálňa

Stáva sa vám, že nemôžete v noci spať? Skúsili ste všetko možné a stále nič? Správne zvolený matrac je základ, ale nezabúdajte aj na čisté prostredie. Nie je nič horšie ako mať spálňu plnú prachu. Predsa len tu trávite ¾ svojho života, tak si musíte vedieť urobiť pohodlie.

Stáva sa vám, že nemôžete v noci spať? Skúsili ste všetko možné a stále nič? Správne zvolený matrac je základ, ale nezabúdajte aj na čisté prostredie. Nie je nič horšie ako mať spálňu plnú prachu. Predsa len tu trávite ¾ svojho života, tak si musíte vedieť urobiť pohodlie.

Ložnice

Hlavne bez roztočov

Pravidelné upratovanie vášho príbytku by malo byť samozrejmosťou. Obzvlášť, keď sa potom v spálni hromadí veľké množstvo prachu, je teda potrebné tu pravidelnú očistu naozaj nepodceniť. Snažte sa nevynechať jediný kút a zamerajte sa aj na menej viditeľné miesta - za aj pod posteľou. V boji proti prachu je veľkým pomocníkom vysávač. Ktorý je ale ten najvhodnejší? Zvoliť sáčkový alebo bezvreckový? Oba typy majú svoje pre a proti. Nemali by ste sa však riadiť len cenou, ale aj nárokmi vašej domácnosti na čistotu - tie samozrejme uprednostniť - čistota na prvom mieste!

Väčšina domácností využíva tradičné sáčkové vysávače. Často majú väčšiu výkonnosť a s nečistotami, ktoré sú v sáčku neprídete v podstate do styku. Celý sáčok sa jednoducho vyberie a vyhodí do koša. Vrecká sú dnes vyrábané nielen z tradičného papiera, ale stále častejšie aj z netkanej textílie. Naviac tiež plní ešte funkciu ďalšieho filtra, ktorý bráni prachu a nečistotám v úniku z vysávača.

Nevýhodou vreckového vysávača je, že sa nečistoty nejakú dobu "skladujú" vnútri a teda sa v nich darí najrôznejším roztočom. Nutnosť dokupovať náhradné sáčky často hovorí aj proti kúpe vreckového vysávača. Často sa jedná o celkom výraznú investíciu, sáčky sa však líšia podľa výrobcu a typu vysávača.

Ide to aj inak

Neustále výmeny sáčkov nemusia byť pre každého. Mať na pamäti, že musíte kúpiť nové sáčky, keď práve chcete upratovať je otravné. Vhodnou alternatívou sú bezsáčkové vysávače. U nich sa nečistoty a prach zachytávajú v špeciálnej, väčšinou plastové nádobke. Po luxovaní obsah jednoducho vysypete a prach sa nikde "neskladuje". Zabraňujete tak množeniu roztočov vnútri nečistôt. Nádobky sú umývateľné, takže je naozaj jednoduché sa zbaviť všetkých nečistôt. Vysávače možno zohnať aj v lacnejších variantoch. Spálňu a celý dom budete mať bez jedinej smietky a váš pocit z poriadne uprataného domu bude na nezaplatenie.