[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O matracoch Matrac a rošt, spojenie na celý život

Matrac a rošt, spojenie na celý život

Zatiaľ čo posteľ vo vašej spálni musí zodpovedať predovšetkým vkusu a predstavám o dizajne, materiáloch a farbách, matrace a rošty zaisťujú váš komfort v priebehu spánku a musia vyhovovať hlavne z hľadiska ortopedického.

Kvalitný spánok vám zaručí iba správna súhra medzi roštom a matracom, keďže obidva produkty sú pre zdravý spánok dôležité. Ak ste v situácií, keď si vyberáte novú posteľ alebo matrac, nepodceňujte dôležitosť roštu. Naša rada: investujte vždy aspoň do základného typu lamelového roštu, ktorý sa od uloženia matraca na pevnú dosku alebo latky výrazne líši tým, ako dokáže podporiť vlastnosti matraca. Trh v oblasti posteľových roštov je veľmi rôznorodý, preto vám naši spánkoví špecialisti radi poradia s konkrétnymi otázkami.


Rošt predlžuje vašej matrac životnosť

Výber kvalitného roštu sa priamo odráža na životnosti vášho matraca. N maximálne využitie všetkých benefitov daného matraca je dôležité myslieť aj na kvalitné uloženie v podobe roštu. Rošt zabezpečuje nielen správne uloženie matraca, ale tiež dostatočnú vzdušnosť a odvetranie vlhkosti. Obmedzuje tak riziko výskytu zdravotne závadných plesní a roztočov. Umiestnenie akéhokoľvek matraca na sololitové dosky, ktoré nemôžu zaručiť dokonalé odvetranie vlhkosti nie je najšťastnejším riešením. Ani so základným typom nepolohovateľného lamelového roštu nikdy neurobíte chybu.

Segmentové alebo lamelové rošty

Rošty podle provedení podpůrných prvků rozdělujeme na dvě základní skupiny – lamelové a segmentové. Lamelové rošty se odlišují uložením jednotlivých lamel, šířkou, počtem a u vyšších modelů můžeme nastavit jejich tuhost v oblasti beder nebo ramen.

Rošty podľa prevedenia podporných prvkov rozdeľujeme na dve základné skupiny – lamelové a segmentové. Lamelové sa odlišujú uložením jednotlivých lamiel, šírkou, počtom a pri vyšších modeloch môžeme nastaviť ich tuhosť v oblasti bedier a ramien. Oveľa kvalitnejšie rošty sa nachádzajú v skupine segmentových roštov. Tu vás prekvapí dokonale pružná podpora tela, ktorá optimálne rozloží vašu váhu. Každý segment pritom reaguje na váhu tela samostatne a je možné nezávisle nastaviť ich tuhosť.


Ešte vyšší komfort s polohovateľným roštom

Radi sa uvelebíte v posteli s dobrou knihou alebo radi sledujete televíziu z postele? Tak by nemali uniknúť vašej pozornosti posteľové rošty s možnosťou polohovania. Základným modelom v tejto oblasti sú rošty ručne polohovateľné v oblasti nôh a chrbta. Poskytnú vám vyšší komfort pri spánku a cenovo sa pohybujú v nižších cenový hladinách. V ponuke ich nájdete aj vo výklopnom variante na jednoduchý prístup do úložného priestoru. Najvyšší dostupný komfort poskytujú motorom polohovateľné rošty, ktoré plynulo menia svoju polohu. Ich nevýhodou môže byť pri posteliach s úložným priestorom práve motor, ktorý zaberá viac miesta.

Vhodnosť polohovateľných roštov podľa typu matraca

Pri vyberaní nového roštu je potrebné myslieť aj na kompatibilitu s jednotlivými typmi matracov. Rošt, ktorý nie je možné polohovať je možné spárovať s akýmkoľvek typom matraca. Na rozdiel od toho je polohovateľný rošt vhodný na matrace penové, gélové, latexové aj taštičkové pružinové. Naopak sa výrazne neodporúča jeho použitie s pružinovým matracom.