[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O matracoch Keď bolí chrbát na novom matraci

Keď bolí chrbát na novom matraci

Kúpiť si po desiatich a viac rokoch úplne nový matrac je nielen zo zdravotného hľadiska správny krok. Kvalitný matrac by nám mal za akýchkoľvek podmienok splniť naše očakávania o plnohodnotnom spánku. Čo ale robiť, ak ste si vybrali nový matrac a po pár nociach sa požadovaný efekt stále nedostavil?

Všetko začíná správnou tuhosťou

Tuhosť je najdôležitejším bodom pri výbere matraca. Rozhodnutie v tejto oblasti sa odrazí na kvalite vášho spánku. Nikdy nedávajte na klišé, ktoré podvedomo núti zakúpiť si podobnú tuhosť matraca, aký ste mali doteraz doma.
 
Matrac vyberajte podľa svojej aktuálnej hmotnosti v spojení so svojou obľúbenou a obvyklou polohou spánku. Pre tých z vás s vyššou hmotnosťou je vhodný matrac tvrdší, ak po celú noc ležíte na chrbte, zaobstarajte si matrac s vyššou tuhosťou a ak spávate na boku alebo na bruchu, mali by ste sa zaujímať o mäkší matrac.
 
Nemajte strach, s týmto vám pomôže a správne poradí náš skúsený spánkový poradca.
 

 

Nechajte si svoj chrbát zvyknúť si

Tešili ste sa na kvalitný spánok na novom matraci a namiesto toho sa prebúdzate unavenejší a rozlámanejší ako na tom starom? Stuhnuté chrbtové svalstvo napovedá, že tu nie je niečo v poriadku.
 
Nestrácajte nádej… V prípade, že ste až do tejto doby spali na matraci nekvalitnom, vaše telo si zvyklo na nesprávnu polohu behom spánku a prichádzajúca zmena sa stáva náročnou. Na vhodnejšom matraci je telo náhle nútené do správnej polohy a svalstvo si začína pomaly zvykať. Návrat do správnej spánkovej polohy môže byť bohužiaľ v priebehu prvých nocí nepohodlný alebo dokonca bolestivý.
 
Bolesť a stuhnuté svalstvo by do dvoch týždňov mala odoznieť a telo by sa potom malo každým dňom dostať do lepšej kondície. Kvalitný matrac vám navyše po pár mesiacoch zmierni aj dlhodobé problémy s kĺbmi a chrbtom. Preto odporúčame na matraci spať aspoň 14 dní. Ak vám ale matrac dlhodobo skutočne nevyhovuje, je to rozhodne dôvod na jeho výmenu.