[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O matracoch Čo znamená pojem zdravotný matrac?

Čo znamená pojem zdravotný matrac?

Pojem zdravotný matrace je väčšinou všeobecne nesprávne používaný. Neverte len tak reklamám, ktoré ponúkajú zdravotné matrace. To čo sa v nich uvádza musí byť podložené serióznymi skúškami. Prečítajte si viac o zdravotných matracoch a ako to s nimi vlastne je.
Pojem zdravotný matrac je väčšinou všeobecne nesprávne používaný. Neverte len tak reklamám, ktoré ponúkajú zdravotné matrace. To, čo sa v nich uvádza, musí byť podložené serióznymi skúškami. Akékoľvek označenie "zdravotné" matrace môže byť použité len vtedy, keď k tomuto označeniu bolo vydané osvedčenie a záväzné rozhodnutie príslušných autorizovaných osôb (akreditovaných skúšobní).

Zdravotnícke prostriedky možno definovať ako nástroje, prístroje, pomôcky či materiály určené na prevenciu, miernenie chorôb, vyšetrenie a diagnózu, náhradu fyziologického procesu či anatomických štruktúr a najmä pre kompenzáciu rôznych zdravotných postihnutí.

Pomôcky musia byť klinicky testované a prístroje s bezpečnostným atestom schválené vyššou štátnou autoritou: Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv.