[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O matracoch Aký matrac zvoliť v pokročilom veku? 2. diel

Aký matrac zvoliť v pokročilom veku? 2. diel

Iný matrac je vhodný pre deti, iný pre dospievajúcich, ďalší v dospelosti, kedy sa naše telo už nevyvíja. A úplne iný je aj ten matrac, ktorý nám vyhovuje, keď nám pribudnú vrásky ale aj nejaké zdravotné obmedzenia.

Matrace sa musia raz za pár rokov vymeniť. Aký je pre vás vhodný ak už ste v pokročilom veku?

Iný matrac je vhodný pre deti, iný pre dospievajúcich, ďalší v dospelosti, kedy sa naše telo už nevyvíja. A úplne iný je aj ten matrac, ktorý nám vyhovuje, keď nám pribudnú vrásky ale aj nejaké zdravotné obmedzenia.

na čo sa zamerať pri výbere matraca

Akú penu zvoliť?

Ak už zvolíte studenú alebo pamäťovú penu, ak sa rozhodujete medzi kvalitnými matracmi, nestúpite vedľa ani pri jednej voľbe. Pre staršie osoby odporúčame vybrať si pamäťovú penu, pretože sa lepšie prispôsobuje tlaku tela a tvaruje sa podľa vašich proporcií. Takýto matrac vám môže uľaviť pri bolestiach kĺbov, chrbta a krčnej chrbtice. Podporí vás práve tam, kde je to potrebné a zároveň je ležanie na ňom príjemným relaxom pre vaše kĺby a svaly. Samozrejme je nutné odskúšať si matrac a poradiť sa s odborníkmi priamo o vašich požiadavkách.

A na čo sa ešte zamerať pri výbere matraca?

Na aké ďalšie parametre pri výbere matraca pre staršie osoby je potrebné zamerať pozornosť? Pozrite sa aj na hrany vášho budúceho nového  matraca. Ak chcete, aby sa z neho lepšie vstávalo, je dobré, aby boli hrany matraca zaoblené. Aj taký malý detail vám môže často pomôcť. Ak nie je poťah matraca snímateľný a prateľný, je vhodné kúpiť si aj chránič matraca. Chránič váš matrac ochráni pred nečistotami, vlhkosťou a ďalšími faktormi. Predĺži tak životnosť vášho matraca až o niekoľko mesiacov až rokov.

Najdôležitejšou radou však je, že váš matrac si musíte vyskúšať na vlastnej koži. Inak nemôžete zaručene zistiť, či je ten pravý pre vás. Zastavte sa v najbližšej predajni PreSpánok a my vám radi pomôžeme s výberom.