[email protected]
+421948062906
poradenská linka je dostupná Po - Pia od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zatvoriť
0 0 €
Váš košík je zatiaľ prázdny.
Úvodná strana Blog O matracoch Aký matrac zvoliť v pokročilom veku? 1. diel

Aký matrac zvoliť v pokročilom veku? 1. diel

Pre každé obdobie života je vhodný iný matrac. Aký zvoliť, ak sa nám už na tvári objavujú vrásky od úsmevu, ale aj prichádzajú aj nejaké zdravotné obmedzenia?

Pre každé obdobie života je vhodný iný matrac. Aký zvoliť, ak sa nám už na tvári objavujú vrásky od úsmevu, ale aj prichádzajú aj nejaké zdravotné obmedzenia?

Priemerná životnosť matraca je 5 až 10 rokov, takže je logické, že nám v priebehu života nebude stačiť jeden alebo dva matrace. Naviac, v každom období života sú pre nás dôležité iné priority a to platí aj pre výber matraca.

dôchodcovia

Čím vyšší, tým pohodlnejší

Pri výbere matraca pre staršie osoby hrá výška matraca naozaj dôležitú úlohu. Všeobecne platí, že čím vyšší matrac, tým je lepší a to z niekoľkých dôvodov. Z vysokého matraca a teda aj z postele sa vám bude lepšie vstávať, pretože kolená sú nižšie ako bedrá a poskytujú tak jednoduchšie a pohodlnejšie vstávanie.

Pri vysokých matracoch väčšinou platí, že majú vysokú a veľmi kvalitnú základňu pamäťových a studených pien.

Čo najtuhší matrac? Nie, práve naopak.

Väčšinou medzi ľuďmi panuje predstava, že pre starších ľudí je lepší tuhý matrac kvôli jeho pevnosti. Je to však omyl. Väčšine starších ľudí vyhovuje mäkší matrac, na ktorom si viac odpočinú svaly. Na tvrdom matraci odporúčame spať mladším osobám a s pribúdajúcim vekom by sa mala tuhosť znižovať. Starší ľudia si na tvrdom matraci neodpočinú, ráno sa potom budia s bolesťami kĺbov, svalov a celkovo rozlá maní. Vyberajte teda matrace stredne tuhé a mäkké.

Ďalšie rady nájdete v druhom diely nášho článku. Naši odborníci na predajniach sú pripravení poradiť vám s výberom matraca v akomkoľvek veku, od batoľaťa až po dôchodcu. Neváhajte a zastavte sa u nás.